Advies voor koninklijk theater Carré

Vastgoedstrategiemodel
Onderzoek toekomstbestendigheid van Monumentale Theaters


In het steeds evoluerende Nederlandse theaterlandschap staan monumentale theaters voor unieke uitdagingen. Share Knowledge Now presenteert een vooruitstrevend vastgoedstrategiemodel, specifiek ontwikkeld voor monumentale schatten zoals het Koninklijk Theater Carré.

Moderne theaters in Nederland worden geconfronteerd met de groeiende eis van multifunctionaliteit. Bijna elke stad herbergt een theater dat een diversiteit aan podiumkunsten programmeert. Om extra inkomsten te genereren, zien we ook een opkomst van secundaire functies zoals bedrijfsactiviteiten en congressen. Het streven naar een complete theaterervaring en het multifunctioneel maken van het gebouw zijn de leidende trends in de Nederlandse theaterwereld.

Voor monumentale theaters voegt deze uitdaging zich samen met de verantwoordelijkheid om de historische waarden te behouden. Bij elke aanpassing of renovatie moet het behoud van deze waarden altijd de hoogste prioriteit hebben.

Een Strategisch Model voor Toekomstbestendigheid

Bas Mastboom, afgestudeerd aan de TU Delft met een Master in Management in the Built Environment, heeft bij Share Knowledge Now een jaar lang onderzoek gedaan naar de toekomstbestendigheid voor het monumentale theater Koninklijk Theater Carré. Zijn bevindingen hebben geleid tot een vastgoedstrategiemodel waarmee monumentale theaters hun toekomstbestendigheid kunnen beoordelen. Het model resulteert in een strategisch advies, afgestemd op de unieke behoeften van elk monumentaal theater.

Toekomstbestendig model monumentale theaters gebaseerd op het DAS framework

Een opvallende conclusie van het onderzoek is dat monumentale waarden aanzienlijk bijdragen aan de totaalbeleving van de bezoeker. Hierdoor spelen monumentale theaters al in op de geïdentificeerde trends en zijn ze in sommige opzichten al toekomstbestendiger dan niet-monumentale theaters. Het is van groot belang dat eigenaren van monumentale theaters het onderhoud van hun gebouw niet slechts als noodzaak zien, maar als een kans. Juist omdat het de kwaliteit van het theater definieert en vaak bijdraagt aan het 'unique selling point'.

Voor verdere details over dit onderwerp en het vastgoedstrategiemodel, kunt u contact opnemen met Agnes Hofstee via info@shareknowledgenow.nl. Wij staan klaar om de toekomst van uw monumentale theater te versterken.