Studio Boekman

Nationale Opera & Ballet Amsterdam
Nieuwe experimentele Studio Boekman


In de Nationale Opera & Ballet is eind 2023 een nieuwe vlakkevloertheater gerealiseerd: Studio Boekman. Deze kleine zaal is de creatieve broedplaats van de NO&B, waarin samenwerking tussen het culturele erfgoed en experimentele vernieuwingen kan plaatsvinden.

Share Knowledge Now heeft voor deze zaal een overkoepelend theatertechnisch systeem ontworpen en gerealiseerd, waarbij de licht-, geluid- en gebouwgebonden systemen met elkaar zijn geïntegreerd in één netwerk.

Hierbij is gebruik gemaakt van een gestandaardiseerde industriële bekabeling voor alle voorkomende analoge en digitale audio-, video- en lichtprotocollen. Dit maakt het systeem kostenefficient en klaar voor de toekomst.

Samen met de verschillende disciplines binnen de NO&B zijn de belangrijke eisen opgesteld en uitgewerkt in een ontwerp. Eén van de belangrijkste eisen was dat de gebruikersinterfaces zowel eenvoudig te bedienen zijn voor de gastgebruikers, maar tevens voor de technici van NO&B diepgaande toegang in het platform is te verkrijgen.

Met dit high-tech systeem loopt Studio Boekman voorop in de nieuwste technieken en kunnen toekomstige technische mogelijkheden moeiteloos worden geïntegreerd. Wij zijn vereerd om als jarenlange partner van NO&B deel te hebben genomen aan dit bijzondere project.