Foyer Nationale Opera & Ballet Amsterdam

Nationale Opera & Ballet Amsterdam
Multifunctioneel foyer AV systeem


Temidden van de uitdagingen tijdens de Corona-pandemie hebben theaters hun creativiteit ingezet om het publiek te blijven betoveren. Bij Nationale Opera en Ballet in Amsterdam ontstond het unieke idee om in de grote foyer zeven eventlocaties te creëren voor voorstellingen, speeches en evenementen, met daarnaast een speciale 'laatkomers'-positie.

De NO&B heeft ons gevraagd om innovatieve AV-oplossingen te integreren in de architectuur van de foyer, met de nadruk op gebruiksgemak en esthetiek.

We hebben een geavanceerd AV-systeem ontworpen en gerealiseerd, waarbij RF-ID technieken zijn gebruikt voor toegang en functionaliteit. Daarnaast is dit systeem gekoppeld met de gebouwgebonden systemen en het centrale platform van de opnamefaciliteiten.

Op elke locatie zijn op-maat-gemaakte zuilen geplaatst, met geïntegreerde netwerkcomponenten en touchscreen-bediening. Een simpele aanraking van het apparaat tegen de RF-ID-lezer roept automatisch de juiste configuratie op, waardoor het evenement direct van start kan gaan.

Met dit geavanceerde systeem hebben we niet alleen nieuwe technologieën toegepast, maar ook een naadloze samensmelting gerealiseerd tussen AV-innovatie en custom-made design.