Raadszaal gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland
Aanbesteding herinrichting AV-middelen gemeentehuis


Lansingerland is een gemeente in Metropoolregio Rotterdam Den Haag, met 60.000 inwoners en groeiende vitaliteit. In 2018 werden we geselecteerd als AV-experts voor een herinrichtingsproject dat de kern vormt van de moderne gemeentelijke ervaring. Deze opdracht, verkregen via een 'ontwerpend aanbesteden' benadering, omvatte de herinrichting van de audiovisuele faciliteiten in de Raadszaal, Trouwzaal en 21 vergaderruimtes in het gemeentehuis.

Ons doel was duidelijk: een moderne en intuïtieve inrichting van de AV-middelen ontwerpen, waarbij gebruikersvriendelijkheid en toekomstvastheid centraal staan. Gedurende het ontwerpproces hebben we intensief samengewerkt met alle stakeholders, van de Griffie en gemeenteraadsleden tot facilitair en ICT. De uiteenlopende wensen en belangen werden zorgvuldig vastgelegd in een Programma van Eisen.

Slimme Technologie Integratie

Onze benadering was ICT-gebaseerd, wat resulteerde in een ‘slimme’ installatie die nauw geïntegreerd is met het ICT-netwerk van de gemeente en het gebouwbeheersysteem. Deze naadloze integratie maakt niet alleen TOP-werken mogelijk maar zorgt ook voor een intelligente gegevensdeling door het hele gebouw.

Een proefopstelling in de Raadszaal diende als laboratorium voor verschillende visuele en auditieve oplossingen om het effect van het gesproken woord te optimaliseren. In vergaderruimtes werd een demonstratie van BYOD's gegeven, waardoor de gebruikers een weloverwogen keuze konden maken.

Van Ontwerp tot Realisatiebegeleiding

Ons technisch bestek voor de aanbesteding was niet alleen een ontwerp, maar een concreet plan waarbij zelfs de layouts van de bedieningspanelen al in de ontwerpfase werden vormgegeven. Na gunning leidden we de realisatie als technisch projectleider, waarbij we de hoogste kwaliteit en functionaliteit van de systemen garandeerden.

Share Knowledge Now is trots op de positieve samenwerking en op de kans om een bijdrage te leveren aan de moderne gemeentelijke ervaring van Lansingerland.