RCO House Amsterdam

RCO House Amsterdam
Realisatie AV- en lichtinstallaties


In januari 2019 betrad het Koninklijk Concertgebouworkest zijn nieuwe thuisbasis in het RCO House te Amsterdam. Dit pand bestaat uit een Ensemblezaal, vergaderruimtes, repetitiestudio's en kantoren. Door RCO zijn we uitgenodigd om de AV-installaties te ontwerpen en te realiseren, met als doel naadloze integratie in de monumentale architectuur van de verschillende ruimtes.

De installaties zijn ontworpen met een ICT-topologie, wat betekent dat ze zijn geïntegreerd in het bestaande kantoornetwerk. Hierdoor kunnen gebruikers de installaties eenvoudig bedienen en in de toekomst uitbreiden over de bestaande infrastructuur. Door custom-made bevestigingen en behuizingen, die zorgvuldig zijn afgestemd op de kleur van de omgeving, hebben we de apparatuur weggewerkt in de ruimtes.

Na de succesvolle uitvoering van de AV-installaties kwam het verzoek om de Ensemblezaal te voorzien van productie- en sfeerverlichting, evenals een lichtbesturingssysteem. In samenwerking met Frank de Vos van DVTS werd een lichtadvies gegeven, waarbij de verlichtingsinstallatie werd gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem. Hierdoor kunnen zowel de AV- als verlichtingssystemen worden bediend via één paneel, waarmee een naadloos geïntegreerde en 'slimme' AV-installatie tot stand kwam.