RCO House Amsterdam
Realisatie AV- en lichtinstallaties


In januari 2019 heeft het Koninklijk Concertgebouworkest een nieuwe thuisbasis van orkest en staf betrokken in het RCO House te Amsterdam. Deze locatie is uitgerust met een Ensemblezaal, vergaderruimtes, repetitiestudio’s en kantoren. Share Knowledge Now is uitgenodigd om de AV-installaties binnen dit pand te ontwerpen en te realiseren, waarbij de opdracht was om de installaties aan te laten sluiten bij de monumentale architectuur in de verschillende ruimtes.

Door custom-made bevestigingen en behuizingen, die op de juiste kleur zijn gebracht, hebben we de apparatuur weten te versmelten in de ruimtes. De installaties zijn gebaseerd op een ICT topologie, waardoor deze is geïntegreerd in het bestaande kantoornetwerk. Dit maakt het voor de gebruikers eenvoudig om deze installaties te bedienen en in de toekomst uit te kunnen breiden over de bestaande infrastructuur.

Na deze eerste opdracht, kwam het verzoek om de Ensemblezaal uit te rusten met productie- en sfeerverlichting, alsmede een lichtbesturing om de evenementen die daar gehouden worden mooi uit te kunnen lichten. Samen met Frank de Vos van DVTS is een lichtadvies gegeven, waarbij de installatie van de verlichting tevens is gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem, zodat de bediening van beide installaties, samen met de AV-installatie, op één bedieningspaneel kan plaatsvinden. Met deze onderlinge verbondenheid van de verschillende systemen is een ‘slimme’ AV-installatie tot stand gekomen.