Ontwerpend realiseren met Share Knowledge Now


Afgelopen zomer heb ik samen met SKN mogen werken aan de aanbesteding en uitvoering voor een nieuwe dimmerinstallatie, lichtbesturing en theatertechnische infrastructuur voor Koninklijk Theater Carré. De doelstelling was voor SKN helder; het volledige systeem engineeren en samen het bestek en bestekaanvraag uitwerken waarmee we met Carre op zoek konden gaan naar de juiste leverancier. Hierna konden we gezamenlijk de daadwerkelijke installatie uitvoeren hetgeen heeft geresulteerd in het bouwen van een van de meest geavanceerde (licht)installaties in Europa.

Het was zeer prettig te ervaren hoeveel ruimte en mogelijkheden ik kreeg voor het vooronderzoek en het maken van het daadwerkelijke ontwerp, waarbij de lichttechnici van Carre een zeer grote rol speelden. Zij werken er uiteindelijk alle dagen mee.

Tevens waren we met SKN in staat om het bestek zo gedetailleerd uit te werken dat niets te wensen overliet. De leveranciers konden hiermee op eenvoudige wijze hun aanbiedingen realiseren en Carre wist vooraf precies wat zij zouden krijgen. De uitvoering geschiedde onder de supervisie en verantwoordelijkheid van SKN zodat de eindgebruiker volledig ontzorgd was.

Inmiddels is het systeem al weer enkele maanden in gebruik, tot volle tevredenheid van de (gast)technici. Ik ben er trots op dit voor en met SKN en Carré te hebben mogen realiseren.

Frank de Vos